Barion Pixel

TAKI

Minden héten újabb kihívás! Figyeld az Evangéliumot és próbáld megfejteni a feladatot. A megfejtést hátul a kihelyezett piros “TAKI” dobozba dobd be a Szent Liturgia elején, és akkor esélyes, hogy téged húznak ki a vasárnapi nyereményre. De ha nem nyertél, ne csüggedj, mert minden egyes TAKI egy-egy pontot jelent! Aki év végéig a legtöbb pontot gyűjti, azé lesz a főnyeremény! Takizz Te is! Hajrá!

A TAKI MEGFEJTÉSEKET most a grktaki@gmail.com email címre lehet elküldeni vagy a szertartások alatt személyesen elhelyezni a kihelyezett ládába.

Evangélium: Jn 1,43-51

Abban az időben Jézus ki akart menni Galileába. Találkozott Fülöppel, és mondta neki: „Kövess engem!” Fülöp Betszaidából, András és Péter városából való volt. Fülöp találkozott Natánaellel, és elmondta neki: „Megtaláltuk, akiről Mózes írt a Törvényben és a próféták: a názáreti Jézust, József fiát.” „Jöhet-e valami jó Názáretből?” – kérdezte Natánael. „Gyere és lásd!” – felelte Fülöp. Amikor Jézus meglátta Natánaelt, amint feléje tartott, ezt mondta róla: „Lám, egy igazi izraelita, akiben nincs semmi álnokság.” Natánael megkérdezte tőle: „Honnét ismersz?” Jézus így válaszolt: „Mielőtt Fülöp hívott volna, láttalak, a fügefa alatt voltál.” Natánael erre felkiáltott: „Rabbi, te vagy az Isten Fia, te vagy Izrael királya!” Jézus ezt felelte neki: „Mivel megmondtam, hogy láttalak a fügefa alatt, hiszel. De nagyobb dolgokat is fogsz látni ezeknél.” Majd hozzátette: „Bizony, bizony, mondom nektek: Mostantól látni fogjátok, hogy megnyílik az ég, és az Isten angyalai föl- és leszállnak az Emberfia fölött.”