Egyházközségünk

A Dél-Budai Görögkatolikus Szervezőlelkészséget 2019. július 1-jén alapította meg Kocsis Fülöp érsek-metropolita Budapest 11 és 22. kerületében élő görögkatolikus hívők számára, akik eddig területileg a Budai Görögkatolikus Parókiához (Fő utca 88.) tartoztak. A hívők létszámát és lelkesedését figyelembe véve a budai papok korábban már több kísérlet is tettek a dél-budai görögkatolikus hívek összekovácsolására. Eleinte az állandó vasárnapi Szent Liturgia bevezetését szorgalmazták.
Ennek eredményeként a Szent Imre kápolnában korábban már végeztek görögkatolikus Szent Liturgiát, amely kezdeményezés annak népszerűsége ellenére a pasztoráció átszervezése miatt megszűnt. Az elmúlt években rendszeressé váltak a hétfő esti Szent Liturgiák a ciszterciek Szent Imre templomában, melyeket továbbra is megmaradtak. Szeptember 1-jétől Erdő Péter bíboros a Szervezőlelkészség közösségének rendszeres használatára bocsátotta a Bartók Béla úti Szent Imre kápolnát. A római katolikus közösség 9:00-kor kezdődő Szent Miséjét követően minden vasárnap görögkatolikus Szent Liturgiát végzünk 10:30-kor.

 

Budafok:
Emellett a budafoki hívek lelkesedése eredményeként havonta egyszer görögkatolikus szertartást végeztek a Péter-Pál kápolnában. Októbertől kezdve   a hónap első vasárnapján 9:00-kor Szent Liturgiát végzünk ugyanott.