Barion Pixel

dátum

2020/febr/24
Expired!

időpont

All Day

Tiszta hétfő – Nagyböjt kezdete – SZIGORÚ BÖJTI NAP

Elkezdjük az az időszakot amelyben az Egyház segítségünkre siet, hogy felkészüljünk Jézus Krisztus szenvedésére, vele együtt részesüljünk a nagy szent lakomában megismervén a szeretet parancsát.

A halála és feltámadásá által részesülve, újjáélessze bennünk az életet. Lehetőségünk van, hogy az imádság buzgóságát fokozzuk, hogy képezzük (önképzés) magunkat, jobban odafigyelve Isten akaratára.

Tudjuk, hogy az út elején vagyunk, de látjuk a célt és kérjük életünk Urát engedje elérni az ő feltámadásának dicsőségét. Ez a dicsőség igazi fényforrás, ami megmutatja, mindig a helyes utat: mi az Isten akarata. Ez a mi kincsünk, a szent feltámadás, ide kell megérkezni a negyven nap alatt.

Ha ezt a böjtöt őszinte erőfeszítéssel töltöm el, akkor Isten kegyelme az alkalmas pillanatokban meglátogat és eltölt erővel. Triódion, mint személyes edzőnk egy utólsó bátorítással fordul hozzánk, biztatva:

MEGNYÍLT AZ ERÉNYEK KÜZDŐTERE, * lépjetek be, akik küzdeni akartok, * felövezve magatokat a dicséretes böjti harcra, * mert akik szabályosan küzdenek, * azok igazságosan koszorút nyernek majd. * Vegyük hát magunkra a kereszt fegyverzetét, * s álljunk ellen az ellenségnek! * Hitünk legyen a védfalunk, * az imádság a mellvértünk, * irgalmasság a sisakunk, * kardunk pedig a böjtölés, * mellyel szívünkből minden gonoszságot kivágunk. * Aki mindezeket megteszi, * az elnyerheti a valódi koszorút * a mindenség királyától * a nagy Ítélet napján.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .